Zbuloni fshatrat arbëreshë në jug të Italisë

Zbuloni fshatrat arbëreshë në jug të Italisë

Në hartë mund të shihen të gjithë fshatrat arbëreshë që ndodhen në jug të Italisë.

Vihet re se në zonën e Apulias ka një prezencë të lartë të arbëreshëve. Gjithashtu zona të tjera ku ka arbëreshë janë Palermo, Cosenza, Matera, Napoli.

Arbëreshët janë shqiptarët e Italisë, ndryshe njihen dhe si italo-shqiptarë. Ata jetojnë prej vitesh në Itali por kanë ruajtur traditat dhe gjuhën arbëreshe.

Arbëreshëtjanë pakica etno-gjuhësore shqiptare vendosur historikisht në jug të Italisë. Që prej shekullit të XV ata jëtojnë në Itali.

Arbëreshët gjenden në disa rajone: Aburcos, Kampina, Apulia, Bazilik, Moliz, Kalabri dhe Sicili.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit